Byudviklingsprojekter

Der er mange, der gerne vil flytte til Lejre, og nedenunder finder du en række af de større byudviklingsprojekter i kommunen.

Lejre - Degnejorden

Midt i Lejre stationsby skal der bygges et nyt boligområde på Degnejordens arealer. Degnejorden skal blive et sted, der lever op til de kvaliteter, som gør Lejre Kommune unik. Både for dem, der bor her og dem, der vil flytte hertil. Der er gennemført arkitektkonkurrence, og projektet er under udvikling, hvor næste skridt er udarbejdelse af lokalplan.
Læs mere om Degnejorden her: https://www.lejre.dk/borger/bolig-og-byggeri/byudvikling/hvad-skal-der-ske-med-degnejorden/.

Lejre - Muningård

På det 9,5 ha. store grundstykke sydvest for Lejre, planlægger HusCompagniet at bygge 62 huse i varierende størrelser. Men først skal der laves en lokalplan. Der skal efter planen bygges huse, store og små, ikke mindst til børnefamilier. Og tanken er også, at der bliver opført mindre boliger til seniorer.

Lejre - Valdemarsgård

På de ca. 10 ha. syd for Lejre centrum udvikles i øjeblikket både byggegrunde og bofællesskaber. Hvis du er interesseret i bofællesskabet, så læs mere her: https://www.eco-village.dk/projekter/skraningen-lejre/. Hvis du er interesseret i byggegrunde så læs mere her

Hvalsø - Hyllegårdsudstykningen

Et større område lige vest for bymidten i stationsbyen Hvalsø. Det startede med Frikøbing – et lille landsby-bofællesskab, samt 24 byggegrunde. I de kommende år udvikles nye boligområder:

• Bofællesskaber: Hyllegård Udvikling udvikler en række nye spændende bofællesskaber med fokus på bæredygtighed. Kontakt Hyllegården Udvikling ved Rebecca Bang Sørensen.
Mail: rebella.sorensen@gmail.com.

• Byggegrunde og rækkehuse. Mads Vallø: Udvikler dele af området med byggegrunde – og har samarbejde med Arkitektfirmaet Saabye Partners planer om nye spændende rækkehuse.
Kontakt Saabye & Partners: http://www.saabye-partners.dk/

Hvalsø - Buskeudstykningen 

Nordøst for Hvalsø er der igennem en årrække udstykket byggegrunde og etableret bofællesskaber – og her byudvikles stadig.
Kontakt Birgitte Boesen: 23 39 52 72, mail@birgitteboesen.dk eller www.edc.dk 

Osted – Møllegården

Her er planer om både byggegrunde og rækkehuse. Se mere på www.voresosted.dk 

Kirke Sonnerup

Vest for Snebærvej i Kirke Sonnerup udvikles et område, hvor der både planlægges byggerunde, rækkehuse og bofællesskaber. Kontakt grundejer Teil Sørensen på teils@privat.dk eller tlf: 30621630.
Andre projekter er på vej, og i Kommuneplan 2017 kan man se, hvor der er nye boliger på vej. Se Kommuneplan 2017 her: http://drift.kortinfo.net/Map.aspx?page=Borger&Site=Lejre

Almene boliger under udvikling

I Lejre Kommune prioriteres også almene boliger, og aktuelt er følgende projekter i støbeskeen:

• Rynkebjerggård i Lejre: Her udvikles 29 antal almene boliger, og der forventes indflytning i 2019. Kontakt boligselskabet Domea for yderligere information.
• Elverbakken i Hvalsø: Her udvikles 35 antal almene boliger, og der forventes indflytning 2019-2020. Kontakt Boligselskabet Sjælland for yderligere information.
• Søtorvet i Hvalsø: Her udvikles 55 antal almene boliger, og der forventes indflytning 2018. Kontakt boligselskabet Domea for yderligere information.
• Osted – Vingen: Her udvikles 24 almene boliger, og der forventes indflytning 2019. Kontakt boligselskabet Domea for yderligere information.
• Ryttergården i Kirke Hyllinge: Her udvikles ca. 50 almene boliger, og der forventes indflytning 2019. Kontakt boligselskabet DAB for yderligere information.
• Ebbemosen i Ejby: Her udvikles 5 almene boliger, og der forventes indflytning 2019. Kontakt boligselskabet DAB for yderligere information.

Kort over nye boligområder

Her kan du se et kort over nye boligområder i Lejre Kommune.Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk